een dag vol nieuwe ervaringen
Door: Jacko
29 December 2012 | Brazilië, Curitiba
Vandaag deden we het spel: hoe prop je zoveel mogelijk in een dag.
We hadden drie punten:
- 's morgens naar Oscar Niemeyer museum. Je hebt vast wel meegekregen: de architect die onlangs is overleden, op 104 jr leeftijd. Hij heeft veel beroemd geworden gebouwen ontworpen. Het museumgebouw waar we heen gaan heeft de vorm van een oog.
- shoppen in de rua das flores, en de straat van de 15e november, Marianne's geboortedatum.
- op bezoek bij Martha en Laertez. In de tijd dat de vader en opa Braaksma zendeling was in Curitiba, was Martha een van degenen die belijdenis deed.
Al deze drie dingen hebben we ook kunnen doen, Het was weer een prachtige dag. Het bezoek aan Martha en Laertes was de topper van de dag.
Voor Liesbeth is het een hartverwarmend weerzien.
Morgen zien we hen opnieuw in de kerk. Om 9.30 u en 19 u is er een dienst. 's avonds leest Laertes een preek over zd 46 hc.
Liesbeth heeft het erg druk met vertalen voor ons, die geen spijker Portugees spreken of begrijpen. Maar ze spreekt het nog vloeiend.
Heel mooi om te zien en te horen.
Omdat de autohuur ons veel te duur was hebben we een ploeg bussers en een ploeg rentacar mensen. Ook de bus is een leuke ervaring, want Curitiba met 2 miljoen inwoners heeft geen metro, maar een wereldwijdgeprezen bussysteem.
En de vogels: ik heb al wel 50 nieuwe soorten.
Het is volop broedtijd, en overal hoor je vogelzang.
's avonds regent het vaak. Vandaag hard en lang.
Fijne zondag allemaal.
30 December 2012 - 09:32
Jan Hendriks:
Hallo Jacko en de andere familieleden, leuk om jullie verslag te lezen met alle ervaringen e.d. Ik hoop dat Jitske zich weer wat beter voelt. De temperaturen bij jullie zijn heel wat anders dan hier in Zwitserland, waar wij momenteel verblijven. Hier ligt sneeuw, dat zal bij jullie niet aan de orde zijn. Ik hoop dat jullie ook een goede zondag hebben. Ik bid dat jullie voor ongelukken bewaard blijven. Geniet van die tijd daar. Groeten, Jan. -
30 December 2012 - 11:56
Pascal En Jellien:
Hallooooooo
wat fijn om jullie enthousiaste verhalen te lezen, doen jullie de groetjes aan Marta en Laertes?
En we willen fotoooooooooooooos!!!!!!!!!
Pascal en Jellien en boyzzz -
30 December 2012 - 12:14
Elsa:
hoi, het klinkt heerlijk en gezellig, veel plezier. Jellien, Anne maakt prachtige foto's zie facebook. -
30 December 2012 - 14:22
T.braaksma:
Ik geniet mee met jullie verhalen,zijn jullie een beetje uitgerust?
geniet ervan en blijf gezond.... groetjes en liefs van MAE -
30 December 2012 - 16:51
Femke :
En dan staan er al 2 verhalen op jullie log!! :) Natuurlijk wel een btje jaloers op de temperatuur daar, hoewel ik uit mijn Xi'an ervaringen dit nu wel kan relativeren. Het kan ook te gek zijn. En dan met 35 graden ook nog zo'n vol programma. Hoe vieren ze daar eigelijk Oud&Nieuw? Oliebollenbakmeel meegenomen? Geniet jullie maar lekker van deze reis, dan genieten wij mee! -
30 December 2012 - 19:35
Alice:
Hoi lieve famielje...
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn en lekker genieten.
Voor Liesbeth is het natuurlijk het meest bijzonder het land van haar jeugd terug te zien.
En...lekker weer daar.
Hier wordt rondom het huis hard geknald. Morgen jaarwisseling...
voor jullie ook een mooi avond morgn en nog mooie weken in Brazil
Liefs Alice -
31 December 2012 - 09:03
Afinus:
Klinkt erg goed allemaal, geniet!